Sunday, 3 October 2010

ေခ်ာကလက္နဲ႔လုပ္တဲ့ေလွ . . .

ေခ်ာကလက္ဆိုတာ
စားစရာကို ေခၚမွန္းေတာ့ ငယ္ငယ္ကတည္းက သိခဲ့တာပါ။ အရသာက အီလည္လည္ႀကီးဆိုေတာ့ ခံတြင္းမလိုက္တာနဲ႔ တစ္ခါမွမက္မက္စက္စက္ မစားခဲ့ဖူးပါ။ အရြယ္ေလးေရာက္လာလို႔ စိတ္ကစားတဲ့အခ်ိန္ေရာက္လာေတာ့ သူမ်ားႏိုင္ငံကသတ္မွတ္ထားတဲ့
St. Valentine's Day ကို အေခ်ာင္ေမြးစားထာၿပီး အတင္းကာေရာျမန္မာမႈျပဳလို႔ “ခ်စ္သူမ်ားေန႔” ျဖစ္လာတဲ့ ေဖေဖာ္၀ါရီ ၁၄မွာေတာ့ ေခ်ာကလက္တစ္ဗူးေလာက္၀ယ္ၿပီး ေပးစရာလိုက္ရွာခဲ့ဖူးပါတယ္။ အူေၾကာင္ၾကား၊ သစ္ငုတ္တိုမို႔ ေပးစရာလည္းမရွိ၊ ယူမယ့္သူလည္း မရွိတာေၾကာင့္ ႏွေျမာတာနဲ႔ ကိုယ့္ေခ်ာကလက္ကို ကိုယ့္ဖာသာ ႀကိတ္မွိတ္ၿပီးေတာ့ ႏွစ္တိုင္းလိုလို စားခဲ့ဖူးပါတယ္။

အခုေတာ့ ထူးထူးဆန္းဆန္း
ျပင္သစ္ျပည္က ေခ်ာကလက္လုပ္သမားတစ္ေယာက္က ေခ်ာကလက္သက္သက္နဲ႔ လုပ္ထားတဲ့ေလွကိုေအာင္ေအာင္ျမင္ျမင္ ေရခ်ႏိုင္တဲ့သတင္းကို တအံ့တၾသ ဖတ္လိုက္ရပါတယ္။
၂၀၁၀ စက္တင္ဘာ ၁၆ရက္ေန႔ကပါ။

ျပင္သစ္လူမ်ဳိး
Georges Larnicol ဟာ ျပင္သစ္ႏိုင္ငံအေနာက္ပိုင္းမွာ ေခ်ာကလက္ဆိုင္ေပါင္း တစ္ဒါဇင္ပိုင္ဆိုင္တဲ့သူ ျဖစ္ပါတယ္။ သူဟာ ေခ်ာကလက္နဲ႔ သၾကားေရာၿပီးလုပ္ထားတဲ့ ၃.၅မီတာအရွည္ ေလွတစ္စီးကို ပရိတ္သတ္ရာေပါင္းမ်ားစြာရဲ႕ေရွ႕မွာပဲ ျပင္သစ္ျပည္ Concarneau ဆိပ္ကမ္းမွာေအာင္ေအာင္ျမင္ျမင္ ေရခ်ျပခဲ့တာပါ။

အဲဒီပုဂၢဳိလ္ႀကီးက သူ႔မိတ္ေဆြေတြနဲ႔ အေလာင္းအစားလုပ္ၿပီး ေရခ်လို႔ရတဲ့ ေခ်ာကလက္ေလွကို လုပ္ျပခဲ့တာပါ။ ဘာပဲေျပာေျပာ သူႏိုင္သြားၿပီေပါ့။ ဒါေပမယ့္ ေခ်ာကလက္ေတြေတာ့ အလဟႆျဖစ္ကုန္မယ္ ထင္ပါရဲ႕။ သူတို႔လူမ်ဳိးကလည္း သမိုင္းတြင္မဲ့ကိစၥမ်ဳိးသာျဖစ္ပါေစ ဘာပဲရင္းရရင္းရလုပ္ေလ့ရွိတာမို႔ ဒီေလာက္ကေတာ့ အေသးအဖြဲလို႔မ်ား ေတြးေနမလားပဲ။

ကိုယ္ကေတာ့ အဲဒီဥာဏ္ႀကီးရွင္နဲ႔မ်ားေတြ႕ရင္ ပင္လယ္ထဲကိုရြက္လႊင့္လို႔ရတဲ့ ေခ်ာကလက္ေလွတစ္စင္းေလာက္ ေဆာက္ခိုင္းရင္ ေကာင္းမလားစဥ္းစားတယ္။ ဒါဆို လမ္းမွာဘာရိကၡာမွ သယ္သြားစရာမလိုေတာ့ဘူးေပါ့။ စီးလည္းစီး၊ စားလည္းစား။ အဆင္ေတာ္ေတာ္ေျပမယ္။

A French chocolatier launched a 3.5m chocolate and sugar boat in front of a crowd of hundreds of onlookers in the port of Concarneau.

Chocolate creator Georges Larnicol, who owns a dozen shops across western France, won a bet by successfully building a seaworthy boat from chocolate.


No comments:

ႀကဳိက္ရင္ေပါ့ေလ . . .